Skidåkning

Längdskidåkning 

b1 500 273Det finns idag ett par olika alternativ. Gäster och boende kan parkera på vallen som är centralpunkten i området. Västerut så utgår skidspår från vallen parallellt med skoterspåren västerut över vallen och man leds genom området på markerade spår bort mot parkering vid skogsvägen (Start är inte längre vid vändplan) där spåren går ut i skogen. 2.5 Km spåret försöker vi hålla öppet så mycket som möjligt när underlaget i den lite kuperade och ganska täta skogen får snö nog för att bära spårskotern. Det finns även en extra sväng som ger en längd om ca 4.5 km från vallen. Dessa spår har en del svängar och del nedför i första halvdelen och därmed en del motlut mot slutet, ger en fin skogstur. Se karta via länk till vänster.
Vi har också ett relativt nydraget skidspår öster ut från vallen, Bäckdalsspåret. Detta spår utgår parallellt med vägen upp mot vallen och går på höjden västerut längs nordöstsidan av sällsjö fjället mot västfjället och vänder på vändplats strax ovanför och väster om de gamla skidbackarna. Spåret är mycket lättkört och man åker fram och tillbaka samma väg vilket ger en ca. 4 km lång tur. Spåret erbjuder bitvis mycket fin utsikt över markerna nord för Mårdsundsbodarna och passa alla, barn som äldre kan lätt klara detta spår, inga läskiga backar eller svåra svängar.
Vi planerar för att i framtiden fortsätta utbyggnaden, och föreningen har också tillgång till spårkälkar och egen skoter där vi efter bästa förmåga och ideella krafter försöker hålla spåren i så bra skick som möjligt.

Off-pist/ Haute-route/tur åkning

 b2 500 273

Det samlas mycket fin snö på Sällsjöfjällets nordsida ner mot Mårdsundsbodarna, här hittar man en del entusiaster som klättrar upp och åker ner på ofta orörda, snörika sluttningar. Det finns markerad vinterskidled upp som man med stighudar eller fotledes/snöskor kan ta sig upp utan risk att hamna fel. Kolla lavinrisk innan nerfart vissa slutningar på västfjällets nordsida har haft laviner vid viss väderlek.
Den markerade leden fortsätter för turåkaren både genom området och uppöver fjället till Bydalen, via stenhyddan. Tänk dock på väder och vind innan ni ger er på turen mot Bydalen eftersom det är högfjäll, följ leden och passera stenhyddan som är obemannad men öppen året runt.

offpist

 Slalom 

Finns också inom rimligt avstånd: 
b3 500 273Bydalen som man kör till på 20 min på lokala vägar runt fjället, erbjuder ett brett utbud av skidbackar för alla kunskapsnivåer, samt längdskidspår (samt en hel del andra aktiviteter se hemsida:
www.bydalen.se.

Man kan lätt göra dagsturer även till Åre från Mårdsundsbodarna. Åreskutan, som man har fin utsikt mot från mårdsundsbodarna, ligger på ca. 1 timmes (8 mil) avstånd. För dom som vill ha mer, fler och ännu större backar och flera aktiviter www.are360.com.